Informatie over de snookerkeu

Een snookerkeu is je grootste vriend tijdens het snookeren. Het assortiment bestaat uit diverse snookerkeuen: 1-, 2- en 3-delige snookerkeuen. Speel je op amateurniveau of ben je inmiddels al uitgegroeid tot een professional? Bij biljart-expert maakt het niet uit, want voor elk type speler is er een snookerkeu. Op deze adviespagina vind je de nodige informatie over snookerkeuen die jou waarschijnlijk helpen bij het verduidelijken van een aantal zaken.

Snookerkeu: 1-, 2- of 3-delig?

Een snookerkeu kan bestaan uit 1-, 2- of 3-delen. De vraag is alleen: hoe ga je de keu gebruiken? Ben je van plan om de keu vaak te vervoeren van A naar B of ben je op zoek naar een keu voor je eigen snookertafel in de woonkamer?

Zodra je van plan bent om de keu vaak mee te nemen naar bijvoorbeeld je vereniging, vrienden of café, dan wordt er aangeraden om een keu uit te kiezen die bestaat uit meerdere delen. Reden: je draait de keu gemakkelijk uit elkaar, stopt het in je keukoffer en neemt het makkelijk mee. Deze snookerkeuen zijn voorzien van een schroefdraad (hout of staal) dat er voor zorgt dat beide delen naadloos aan elkaar aansluiten. Let op: een keu die bestaat uit meerdere delen zijn vaak duurder dan 1-delige snookerkeuen.

Speel je snooker voor je eigen plezier op je eigen snookertafel in je woonkamer? Een 1-delige snookerkeu is een prima optie! Je bergt de keu makkelijk op in de beugels aan de onderzijde van de tafel en niemand heeft er last van. Daarnaast zijn 1-delige snookerkeuen goedkoper vergeleken met meerdelige snookerkeuen.

Bekijk hier alle 1-delige snookerkeuen
Bekijk hier alle 2-delige snookerkeuen
Bekijk hier alle 3-delige snookerkeuen

Hulpmiddelen bij snooker

Wanneer je tegenstander de bal op een moeilijke positie stoot waardoor je bijna niet meer bij de bal kunt komen, is het tijd om een hulpmiddel in te schakelen: je maakt gebruik van de bijgeleverde extension of de brug. Dit komt met name vaak voor bij snooker, doordat een snookertafel 356,87 cm lang en 177,80 cm breed (officiële afmetingen) is!

Bij sommige snookerkeuen - ook biljart- en pool-keuen - worden extensions (verlengstukken) geleverd die je makkelijk op de keu schuift. Hierdoor verleng je de snookerkeu waardoor je bij de bal komt. Het kan ook voor komen dat een bal tussen twee andere ballen ligt. Een lastige positie, dus zul je gebruik moeten maken van een brug. Zo'n brug schuif je op een rest stick waardoor je om of over een aantal ballen heen kan spelen.

Bekijk hier alle bruggen en steunen