Informatie over de biljartkeu

Biljartkeu kopen? In ons assortiment vind je een diversiteit aan biljartkeuen. Bekijk, vergelijk en trek een conclusie! Wellicht heb je behoefte aan wat informatie over biljartkeuen? De pomerans - het deel waarmee je de bal kaatst - kan verschillen. Speel je met effect of liever een solide stoot? Daarnaast wordt er uitleg geven over het schroefdraad en het onderhoud van de biljartkeu. Kortom, volop informatie over een biljartkeu!

Speel je met effect of liever met een solide stoot?

De pomerans is het voorste gedeelte van de biljartkeu dat in contact komt met de bal. De diameter van de pomerans van een biljartkeu ligt vaak tussen de 11 en 13 millimeter. Naast de verschillende diameters kan een pomerans ook verschillen qua materiaal. Je hebt namelijk harde en zachte pomeransen.

Pomeransen gemaakt van zacht materiaal - bijvoorbeeld rubber - hebben een goede grip. Zodra de pomerans in contact komt met de bal kun je de bal met effect stoten. Ben je dus een speler die graag met effect speelt? Overweeg dan een keu met een zachte pomerans.

Pomeransen gemaakt van hard materiaal hebben minder afwijking zodra je de bal kaatst over een langere afstand. Ook wel bekend als een solide stoot. Zodra de pomerans dus in contact komt met de bal, zal de bal in een rechte lijn naar voren rollen.

Informatie en tips over het schroefdraad

Een biljartkeu bestaat uit een boven- en onderstuk. Bij het aanschaffen van een biljartkeu raden wij aan om een goed topeind aan te schaffen. Alle biljartkeuen - behalve de 1-delige biljartkeuen - hebben een topeind met daaraan een schroefdraad. Dit schroefdraad is gemaakt van hout of metaal.

Zodra je het topeind op het onderstuk draait, moet je deze goed aandraaien. Doe je dit niet, dan wordt de energie die vrijkomt tijdens de stoot overgebracht naar het schroefdraad. Het gevolg hiervan is dat - met name bij een houten schroefdraad - het draad kan verbuigen of afbreken. Het topeind is onbruikbaar en je zal dan een nieuwe moeten aanschaffen.

Houd je biljartkeu in topconditie!

Zodra je op niveau biljart, dan is de kans groot dat je beschikt over een eigen biljartkeu. Wat dan zeker niet mag gebeuren is dat je biljartkeu krom trekt. Een biljartkeu kan kromtrekken in de volgende situaties:

  • Je laat een biljartkeu schuin tegen een muur staan
  • Je hebt een biljartkeu bewaart in een vochtige omgeving
  • Je hebt een biljartkeu meerdere keren laten vallen

Om dit soort situaties te voorkomen wordt er aangeraden om een biljartkeu te bewaren in een keutas, -koffer, -koker of -hoes. Deze zijn beschikbaar in onze webshop en zorgen ervoor dat je keu droog en beschermd wordt opgeborgen.

Bekijk hier alle keutassen
Bekijk hier alle keukokers
Bekijk hier alle keuhoesen
Bekijk hier alle keukoffers